KLİMİK ve Fakültemiz İşbirliği ile Diyabetik Ayak ve Kronik Yara Bakımı Kursu 14-17 Ekim 2021 Tarihleri Arasında Gerçekleştirildi

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Diyabetik Ayak İnfeksiyonları Çalışma Grubu, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliğinde düzenlenen 3. Uygulamalı Yara Bakım Kursu 14-17 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarında Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk Diyabetik Ayak Servisimizin 2015 yılından itibaren 30 yatak kapasitesine ulaştığını ve yurt genelinde hizmet verdiğini vurguladı.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nurcan Baykam hocamız da multidisipliner olarak birçok anabilim dalının ortak çalışmasının Diyabetik Ayak Servisimizi bugünkü haline getirdiğine ve başarının birlikte çalışılarak elde edildiğini dile getirdi.

KLİMİK Üyesi ve Diyabetik Ayak İnfeksiyonları Çalışma Grubu Eski Başkanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabetik Ayak Merkezi’nin başarılı hizmetlerinden dolayı, 3. Uygulamalı Yara Bakım Kursu’nu Çorum’da düzenlediklerini dile getirdi. Ayrıca Çorum’da şu anda Türkiye’nin en büyük yara bakım merkezi bulunduğunu ve değerinin bilinmesi gerektiğini vurguladı.

KLİMİK Derneği Diyabetik Ayak Enfeksiyonları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ayten Kadanalı da, kronik yaranın yalnızca Türkiye’de değil dünyada da önemli bir sorun olarak öne çıktığını,  bunun en önemli sebeplerinden birinin, diyabetik hastalıklar olduğunu söyledi. Bu hastaların tedavisi ile ilgili olarak ilk etapta enfeksiyon hekimleri olarak yola çıktıklarını. Daha sonra ekip çalışmasının ne denli önemli olduğunu gördüklerini ve Hitit Üniversitesinin de bunun çok iyi bir örneği olması nedeniyle Hitit Üniversitesinde bu toplantının yapılmasına karar verdiklerini dile getirdi.

Kurs kapsamında fakültemiz öğretim üyeleri konuk öğretim üyeleri ile birlikte yurdumuzun farklı bölgelerinden gelen enfeksiyon hastalıkları uzmanları ve birçok sağlık çalışanına diyabetik ayak ve kronik yara bakımı konularında eğitimler verdiler.  Gerek ulusal gerekse uluslararası yara bakım kurs faaliyetlerimizin gelecekte de artarak, bu konu hakkında yetkin sağlık çalışanlarının artmasını temenni ediyoruz.

Twitter Instagram Facebook